Direktor firme u Zemunu oštetio budžet Srbije za više od 8 miliona dinara: Evo i na koji način je to uradio
Lisice ilustracija, Foto: Profimedia

mup

Direktor firme u Zemunu oštetio budžet Srbije za više od 8 miliona dinara: Evo i na koji način je to uradio

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine

Objavljeno:

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo optužni predlog protiv okrivljenog M.M. (50) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo utaja poreza.

Optuženom se stavlja na teret da, kao osnivač i direktor privrednog društva sa sedištem u Beogradu, gradskoj opštini Zemun, u periodu poslovanja od 1. januara do 11. marta 2020. godine nije evidentirao u poslovnim knjigama dokumentaciju, koja ukazuje na izlaz robe sa zaliha na prijavljeni manjak u iznosu od 57,88 miliona dinara, koji nije nastao dejstvom više sile.

Pored toga, on nije izvršio obračun poreza na zarade u iznosu od 8,25 miliona dinara, a što je bio u obavezi da učini shodno Zakonu o porezu na dohodak građana, te je na taj način izbegao da plati navedeni iznos poreza, na koji način je oštetio budžet Republike Srbije za iznos od 8,25 miliona dinara.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 500.000 dinara.

Bonus video:

49:27

USIJANJE 05.09.2024

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.